top of page

PMM (Probe Microphone Measurements)

Betegnes også som speech mapping, REM (Real Ear Measurements) og IG (Insertion gain).

Siden januar 2016 har vi brukt PMM-utstyr ved alle høreapparatutprøvninger hos Audiografen AS. Vi opplever at det virkelig kan utgjøre en forskjell!

Føler du deg usikker på om høreapparatene dine gir riktig lyd, er det verdt å få tatt en slik måling.


Vi anbefaler også ny måling ved hørselsendring.

Øregangen er en del av det avanserte hørselssystemet vårt og den bidrar med å forsterke lyden på vei inn mot trommehinnen. Dette kalles øregangsressonansen.

Hvor mye øregangen forsterker for de forskjellige frekvensene er forskjellig fra øre til øre og når et høreapparat plasseres i øret, påvirkes øregangsressonansen av dette. (Forstill deg lyden når du snakker gjennom et rør og hvordan lyden vil endre seg om du putter noe i røret)


Hva er forskjellen?

Når høreapparatene innstilles etter hørselstapet ditt, men uten PMM, brukes en gjennomsnittsverdi for høreapparatets påvirkning av øregangsressonansen. Det er ikke sjeldent med avvik på rundt 10 dB og vi har sett eksempel på avvik på opptil 20(!) dB fra gjennomssnittsverdien for enkelte frekvensområder.

Med dette avanserte måleutstyret kan vi måle temmelig presist hvor sterk lyden fra høreapparatet er idet den når trommehinnen din. Deretter kan vi justere lyden og foreta nye målinger helt til målingene viser at apparatene gir den optimale forsterkningen for ditt hørselstap.Comments


bottom of page