Et jaktapparat er et aktivt hørselvern som gir forsterkning på svake lyder, mens de høye skadelige lydene dempes.

Apparatene har volumkontroll, flere program for forskjellig type jakt/trening og de kan kobles til jaktradio.

Alle våre modeller blir spesialstøpt til hvert enkelt øre.

Har du ikke behov for å høre de svakeste omgivelseslydene, kan du bruke en passiv støypropp med kommunikasjonsinngang isteden, det vil bli en rimeligere løsning. 

 

Jeger’n

Audiografen, jegernDemper geværskudd, men beholder det naturlige lydbildet!

Spesialtilpassede jaktapparat som demper lyden kontrollert og gir god støybeskyttelse,- samtidig som lydene i naturen beholdes. Det betyr at alle de ubehagelige og skadelige lydene dempes, uten at det forringer oppfattelsen av de små bevegelsene og de svake naturlydene som er så viktige for den som går på jakt.

Jeger’n aktivt hørselvern kan kombines med jaktradio.

Ved å koble en liten teleslynge (ekstrautstyr) til jaktradioen, overføres lyden trådløst fra radioen direkte til jaktapparatet. Dette gir deg optimal radiokommunikasjon, med forbedret lyd inn på begge ører.

 

Denne type hørselvern kan også brukes av deg som har et lite til moderat hørselstap ettersom det kan programmeres etter ditt hørselstap. Apparatene leveres med opptil 4 lytteprogram som kan tilpasses etter type jakt/skytebane og du har også mulighet til å justere lydstyrken selv.

Kan støpes i et keramisk materiale for den som har allergi e.l.

Se omtale fra adressa.no

 

 

CE-godkjent etter normene EN 352-2 og EN 352-7

 

Per par   3992,- eks. MVA  4990,- inkl. MVA
Halsslynge    480,- eks. MVA    600,- inkl. MVA

 

Tekniske data

 

 

 

Soundscope I-hunt

Audiografen, Sound Scope I-Hunt

Svake lyder forsterkes slik at du kan høre viltet som nærmer seg samtidig som hørselen din er beskyttet mot de kraftige lydene som for eksempel et gevær kan gi fra seg. Design og plassering i øret gjør at du opprettholder retningshørsel og at det er uproblematisk å bruke briller, lue, hatt o.l. samtidig. Soundscope I-hunt har også aktiv digital vindstøyreduksjon.

Soundscope I-hunt kan kombines med jaktradio. Ved å koble en halsslynge (ekstrautstyr) til jaktradioen, overføres lyden trådløst fra radioen direkte til jaktapparatet. Dette gir deg optimal radiokommunikasjon, med forbedret lyd inn på begge ører.

Apparatene har en volumekontroll som forsterker opp til 30 dB slik at de også kan brukes av deg som har et lite hørselstap. 

CE-godkjent etter normene EN 352-2 og EN 352-7

Per par   4392,- eks. MVA  5490,- inkl. MVA  
Halsslynge    800,- eks. MVA  1000,- inkl. MVA  
 

Tekniske data

 
 
 

 

 

CENS Proflex Premium

Toppmodellen til CENS®, lansering april 2015.

Utviklet for den kresne nordiske jegeren/skytteren, som stiller høye krav til forsterking og demping av støy. Modellen har blitt utviklet i samarbeid med Tore Brovold, som konkurerer internasjonalt i skeet og bl.a. har OL-sølv fra 2008.

Audiografen, cens proflexDisse proppene støpes i et fleksibelt, mykt silikonmateriale som tetter godt og er behagelig i øret. Den elektroniske modulen er lett å ta ut og kan erstattes med en passiv modul med filter. Slik har du 2 løsninger i en propp! 

Når du bruker den elektroniske modulen blir svake lyder forsterket slik at du kan høre fugl og vilt på avstand, mens de høye skadelige lydene dempes. Du kan bytte mellom 4 forskjellige program:

1 Skytebaneprogram med ekstrem demping ”Rifle”

2 Skytebaneprogram med god demping ”Hagle”

3 Jaktprogram ”Fuglejakt”

4 Jaktprogram ”Posteringsjakt”

Justering av styrke og tilkobling til jaktradio er mulig i alle program.

Den passive modulen har et filter som demper støy, men som fortsatt gir deg muligheten til å høre tale og varselsignaler.

CE-godkjent etter normene EN 352-2 og EN 352-7

Per par inkl. halsslynge  5992,- eks. MVA  7490,- inkl. MVA 
Oppgradert halsslynge m. mikrofon    550,- eks. MVA   680,- inkl. MVA
Passiv modul m filter, per par    192,- eks. MVA   240,- inkl. MVA
 

Tekniske data

 

 

Alle priser er inkl. undersøkelse av øregang og avtrykk, samt en utleveringskonsultasjon. 

(For at proppene skal ha den optimale dempingen, er det viktig at de blir satt riktig på plass i ørene. For sikkerhets skyld er det derfor obligatorisk med veiledning.)